„Българска трапеза" откри завод за колбаси в Монтана

„Българска трапеза" откри завод за колбаси в Монтана | StandartNews.com

Нов завод за колбаси отвори врати навръх Гергьовден в Монтана. Лентата за откриването му преряза кметът Златко Живков. Радвам се, когато откриваме заводи, защото това означава развитие на икономиката, работни места и доходи, каза кметът.

Заводът, собственост на дружеството „Българска трапеза", е изграден върху площ от 12 дка в индустриалната зона на града. Производствени цехове, складове и административни офиси се простират върху 2700 кв. м. Заводът е оборудван с немски и швейцарски машини за производство на малотрайни и сушени колбаси и деликатесни меса от нисък, среден и висок клас. 30 специалисти и работници ще произвеждат над 50 вида продукти по утвърдени и нови рецепти.

Специалитетът на завода ще бъде „Торлашки мезета", приготвен по традиционни месни рецепти. Ще произвеждаме само качествена храна по екологични и здравни стандарти, казаха управителите на дружеството Петър Каменов и Георги Марков.
Първите количества месни продукти от новия завод ще бъдат изпратени към търговската мрежа на района и страната през следващата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай