Американски дипломат пя и танцува с ученици в Кърджали

Американски дипломат пя и танцува с ученици в Кърджали  | StandartNews.com

Негово превъзходителство Брус Бъртън – зам.-посланик на САЩ в България, джаз изпълнителката Джанис Харингтън и китаристът Дилън Вон гостуваха на учениците на Езиковата гимназия в Кърджали. Срещата бе по покана на Дружеството „Приятели на САЩ" – Кърджали.

„В училището има изградено над 20-годишно партньорство в работата с доброволци по различни международни програми и нашите възпитаници имат възможност да опознаят не само лингвистиката в детайли, но успяват да разширят познанията си по отношение на традиции и културно многообразие", сподели директорката Йорданка Чавдарова. Тя поздрави и доброволката Никол Пилар, която с работата си печели симпатиите както на учениците.

Джанис Харингтън предизвика взрив от аплодисменти след думите, изречени на български „Благодаря Ви! Прекрасни сте!". Музикантите направиха незабравим подарък на младежите.

Публиката бе участник в един незабравим спектакъл с изпълнение на джаз, госпъл, рокендрол, ръченица, смях и танци. "Един незабравим час, който ще се помни дълго", разказа единадесетокласничката Златина Точкова, която спонтанно се присъедини към дуета на Джанис и Дилън и показа, че може прекрасно да пее.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай