Шизофреник плаши с бомба от любов (ОБЗОР)

 Шизофреник плаши с бомба от любов (ОБЗОР) | StandartNews.com

Хасково. Психично болен мъж от димитровградското село Горски извор евакуира полицията в бригадирското градче. Преди това той заплашил, че е поставил бомба в сградата. След като зданието е претърсено и адско устройство не е намерено, работата в полицията е възстановена.

Циркът, който освидетелстваният шизофреник разигра, стигнал до Димитровград през гръцкото посолство. 25-годишният Петър Петров изпратил до мисията на Атина в София колет с роза и любовно обяснение към популярна в Гърция певица. Първоначално словоизлиянията му били приети от чуждите дипломати с усмивка, но на последния абзац физиономиите им се помрачили, след като прочели, че като доказателство за любовта си към музикалната дивата влюбеният мъж възнамерява да минира сградата на полицията в Димитровград. В петък сутринта Петър е задържан, след преглед ще бъде пратен за лечение в психиатрия.

Младият мъж е стар познайник на полицията и с други подобни прояви. Изпращал е дори писма, в които открито споделял мераците си да прави тройка със съдийка и полицайка. В друг от над 70-те подадени от него сигнала до полицията той се оплакал от преследване, заплаха за живота си и дори поискал охрана и брониран автомобил.
Неконтактен е, разказаха съседите му. Понякога без причина се навъртал около комшиите си и ги заплашвал с убийство, на никого досега обаче не бил посегнал.

Хората от Горски извор обясниха още, че баща му също е сприхав и трудно общува с хората, лудостта на фамилията вървяла и още по-назад. Дядото на Петьо обикалял от институция на институция и подавал сигнали за какво ли не. По думите на майката на Петър Недялка пък тежък физически недъг и труден живот отключили преди време психично заболяване на сина й. Момчето й е с 81% нетрудоспособност заради значително по-късата си дясна ръка вследствие на остеонекроза. Заради крайната бедност, в която живеят, Петър често не пиел хапчетата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай