Дете в тежко състояние след падане на детска площадка

 Дете в тежко състояние след падане на детска площадка | StandartNews.com

София. Дете е в тежко състояние след като паднало на детска площадка в София. Инцидентът е станал след игра на въжена люлка в "Докторската градина", съобщава Нова тв.

10-годишното момиче се люляло на въжената люлка, но едно от въжетата се скъсало и детето тупнало на земята.

Очевидци разказват, че момиченцето е изпаднало в безсъзнание след падането. По-късно е било свестено.

Екип на "Спешна помощ" веднага е пристигнал на мястото. Пострадалото дете е настанено в неврохирургията на "Пирогов". Състоянието му е тежко, но няма опасност за живота. Момиченцето е получило травма на главата. 

В района на "Докторската градина" има изградено видеонаблюдение, съобщиха от Столична община и уточниха, че техни служители вече са прегледали записа от инцидента. На видеото ясно се вижда, че освен деца на люлката се качва и възрастен човек. Той е стъпил върху люлката, хванал се е за едно от въжетата и така я залюлял.

Записът показва още, че кръглата люлка се е люлеела изключително силно, след което се е преобърнала и въжето се е скъсало.

Материалите от видеонаблюдението са предоставени на полицията, която е извършила оглед на мястото на инцидента. Предстои провеждане на досъдебно производство под контрола на прокуратурата.

По-рано днес няколко деца са паднали от една от катерушките в "Докторската градина". Родители се оплакват, че съоръжението е твърде високо и настояват Столична община да предприеме мерки, за да не се случват повече подобни инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай