3D Арт фест печели фенове в Благоевград

3D Арт фест печели фенове в Благоевград | StandartNews.com

Искаме да представим на широката общественост неща, които не се правят и да бъдем новатори. Това твърди организаторът на 3D Арт фест в Благоевград Александър Миловански. За поредна година инициативата се проведе в областния център и в не ясе включиха седем художници. Сред тях са двама автори от Сърбия - Бранише Джорджович и Зоран Миличевич, които вече са на световно ниво, ако продължават така, ще станат известни художници, казва Миловански.

Сръбските художници нарисуваха църквата „Успение Богородично" в центъра на града. По този начин старинният квартал „Вароша" се „пренесе" в централната, в съвременната част на населеното място. Една от рисунките е посветена на Деня на детето – 1 юни, изобразява хлапе, което е седнало и си играе. Две от творбите са свързани с летенето, тъй като хората много обичат да летят – нарисувани са балони. „Всички рисунки тази година са много по-професионални и по-интересни", увери Миловански.

Организаторите на инициатива в Благоевград ще се представят от 25 юли до 1 август на рок фестивал в град Зайчар, Сърбия. „Благодарение на Бранише Джорджович, ние ще покажем творчеството си на Балканите", разкри той.
3D Арт фестивалът в Благоевград остава единствен по рода си в България. Искам да благодаря на ръководството на община Благоевград, че прие идеята с отворени обятия и това се случи, каза още Миловански. По думите му в света масово навлиза 3D, не само като филми, но и като рисуване. Триизмерното изображение е много подходящо за изобразяване и е много привлекателно. Това е причината и все повече художници да се насочат към този вид изкуство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай