Смартфони за ученици

Смартфони за ученици | StandartNews.com

Времето, когато за 15 септември родителите купуваха на ученика само раници, тетрадки и учебни помагала, отдавна отмина. Вече почти няма "ученически комплект", който да не включва и мобилен телефон. Изборът пред родителите не е лек, защото телефонът трябва да бъде по-скоро средство за връзка, а не устройство, което да разсейва детето по време на клас.

Успоредно с избора на устройство стои и голямата дилема за подходящ абонаментен план. Гъвкавостта е ключово условие. От една страна е важно ученикът да може да се обажда по всяко време, а от друга - месечната сметка не трябва да натоварва семейния бюджет. Отлична възможност за съчетаване на тези на пръв поглед самоизключващи се условия, е специално разработената за ученици от Мтел програма "Прима за деца". Предплатената услуга позволява на детето ви да се свърже с вас дори да няма пари в картата си, при това напълно безплатно и без ограничения. Ако пък ученикът е прекалено улисан в игри и забрави да ви позвъни, обаждането към него ще ви струва само 0,01 ст./мин без значение от мобилния план на Мтел, който ползвате. При този избор има още един бонус. С "Прима за деца" родителите могат да определят месечното ограничение за разговори на децата си - 3, 5, 10 или 15 лева. Всеки месец картата се зарежда автоматично, а избраната сума се отразява в месечната ви фактура.

Ако искате дадете повече свобода на детето си, плановете Мтел трансфер са препоръчителен избор. Мтел трансфер позволява прехвърлянето на неизговорени, включени в пакета, национални минути за следващия месец. Или накратко - плащаш само това, което си изговорил. Така, ако в първите дни на учебната година детето още се чувства в непозната среда и не разговаря често по телефона със съучениците си, в следващите месеци дори позвъняванията да зачестят, неупотребените минути от предходните ще могат да бъдат използвани. Добрата новина е, че тарифите Трансфер включват и интернет. Ако сте разрешили достъп на детето си в мрежата, не е нужно да го лишавате от това. Иначе, според функционалностите на телефона, можете да ограничите сайтовете, които то посещава.

За началото на новата учебна година ви предлагаме избор на няколко мобилни телефона, подходящи за деца. Всеки от тях е не само много функционален, но се предлага и на изключително изгодна цена.

Alcatel One Touch Pop C3

С 4-инчовия си дисплей и с 4-гигабайтовата памет този смартфон е напълно достатъчен за нуждите на ученика. TFT екранът е с резолюция 800x480 пиксела, а паметта може да бъде увеличена с microSD карта памет с размер до 32GB. Процесорът е двуядрен MediaTek MT6572, работещ на 1.2 GHz. Мобилният чип се справя с плавната работа на смартфона и е подходящ за игри от Google Play, за което спомага и видеокартата Mali-400. Детето ви може да прави много добри снимки с 3,15-мегапикселовата задна камера, снабдена с LED светкавица. Камерата изненадва с доста опции, сред които режим "Панорама", както и HDR режим, за да не се притеснявате от пряката слънчева светлина, когато снимате. Батерията издържа до 510 ч. в режим на изчакване и до над 13 ч. в режим на разговор. Техническите характеристики на модела се допълват от абсолютно хитовата цена от 1,90 лв. в брой с абонаментен план Трансфер L от Мтел.

Nokia X Dual SIM

За по-претенциозните тийнейджъри Nokia X Dual SIM е отлична възможност да покажат своята индивидуалност, а цената от 9,90 лв. в брой с тарифен план Мтел трансфер е повече от примамлива. Смартфонът има 4-инчов WVGA дисплей с резолюция 800х480 пиксела. Процесорът е 2-ядрен Qualcomm Snapdragon, който поддържа функцията Dual SIM. Устройството разполага с 512MB RAM памет и 3-мегапикселова камера. Вътрешната памет е 4GB, но това не е проблем, защото с microSD карта може да я увеличите до 32GB при необходимост. Технически смартфонът работи под Android, версия 4.1.2. Може да използвате повечето приложения, уиджети и лаунчъри, но нямате достъп до услугите на Google Play. Това обаче не е проблем. Ако не намерите търсеното приложение от Nokia Store, смартфонът ви дава възможност да го свалите от друг магазин, като SlideME, Aptoide, 1Market или Yandex. Екренът Fastlane пък ви показва последно отворените приложения, уведомленията и др. Смартфонът е пълен с предварително заредени приложения, като
Opera browser, WeChat, Viber, BBM, Nokia MixRadio, 10 игри и др.

HTC Desire 310

Desire 310 е интелигентно решение, ако търсите перфектния баланс между цена и качество. Смартфонът разполага с 4,5-инчов TFT тъчскрийн с резолюция 854х480 пиксела, има 4-ядрен процесор MediaTek, който работи на 1,3 GHz, 512 MB RAM, 4 GB вградена памет + microSD слот, 5 МР основна камера, която заснема и HD видео, 0,3-мегапикселова камера отпред, Bluetooth 4.0. Операционната система на устройството е Android 4.2.2 Jelly Bean, а отгоре й е положен интерфейсът Sense на HTC със софтуерни бутони върху дисплея и екрана BlinkFeed. Литиево-йонната му батерия с капацитет 2000 mAh го превръщат в доста издръжлив - до 11 ч. в режим на разговори и до 850 ч. в режим на готовност. Фактът, че се предлага в бяло, коралово оранжево и тъмно синьо дава избор в свежи цветове. Цената от 29,90 лв. в брой или 1,90 лв. на месец с Мтел трансфер XL също не е за изпускане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай