Сестрата на Мирослава: Изнасилили са я преди да я удушат

Сестрата на Мирослава: Изнасилили са я преди да я удушат | StandartNews.com

София. Съучастникът на самоубилия се Стойчо Петров-Чочо Марио Любенов най-вероятно е изнасилил жертвата си Мирослава Николова. Тя е била изнасилена преди смъртта й, убедена е по-голямата й сестра Елеонора, която се зарече докрай да търси истината за смъртта на момичето.

„Искам справедливост за смъртта на сестра ми. Няма да спра да търся истината, докато тя не излезе”. Това заяви Елеонора Николова от Перник в предаването „Насреща: Люба Кулезич” по ТВ7.

Елеонора разказа и много други интересни факти, свързани с разследването на убийството на Мирослава. От семейството й се чувстват пренебрегнати за това, че от полицията са разпространили съобщението за трупа на Мирослава първо на медиите преди да потърсят и информират семейството й.

Тя обяви още, че Христо Златков – Финци, началникът на ГДБОП в Перник, се обърнал към нея с думите, че може да вземе две дъски и да закове врата към кабинета му.

Елеонора  Николова разкри, че след като е дала гласност на това, което се случва по разследването с изчезването на по-малката й сестра, от полицията са й отказали съдействие.

Семейството на жертвата е търсило и отговор на въпроса защо тялото и е открито съблечено.

„Аз си го обяснявам с това, че Мирослава е била изнасилена”, каза още Елеонора в ефира на ТВ7.

„За мен има и трети замесен в убийството на Мирослава, и може би той е свързан с полицията” – заяви през сълзи Елеонора.

200 перничани излязоха на протест в неделя пред сградата на пернишката полиция и направиха шествие до сградата на съда. Хората в града запалиха свещ в памет на убитото 17 годишно момиче, а близките й поискаха петорна експертиза за вменяемост на единия от двамата заподозрени като убийци - Марио.

„Искаме справедливост за убийството на дъщеря ми. Ще настояваме за петорна експертиза. Изкарват го луд, а той не е. Това убийство е замисляно в продължение на месеци. Може ли да го направи луд човек. Негови познати твърдят, че си е напълно нормален. Явно здравната ни система се пропуква. Щом някой извърши престъпление, веднага го изкарват луд”, това заяви през сълзи майката на убитата Мирослава - Емилия, която се включи директно от Перник в предаването на Кулезич.

„Това не е нормална държава. Тук няма правосъдие. Това убийство не е извършено само от двама души. Мирослава беше силна, имаше черен колан по таекуон-до и щеше да се справи, ако бяха само двама или трима. Трябва да се търсят и други замесени в  убийството”, допълни още Емилия.

Тя поясни, че няма подозрения кой може да е съучастник в убийството на дъщеря й. В момента соченият за извършител на жестокото престъпление Марио Любенов – Заека, се намира в психиатричната клиника „Св. Наум” в столицата.

Срещу него няма повдигнато обвинение и той не си е признал, че е убил Мирослава. Като извършител на убийството той е бил посочен от другия килър Стойчо Стоев – Чочо, който обаче се самоуби, разкри в събота по ТВ7 вътрешният министър Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай