Еврокомисар: Радвам се, че правителството дава зелен ход за Банско

Еврокомисар: Радвам се, че правителството дава зелен ход за Банско | StandartNews.com

Заедно ще работим да намерим баланса между двете неща – развитие и спазване на екологичното законодателство. Това каза на брифинг в Банско Корина Крецу, комисар по регионално развитие към Европейската комисия.

Крецу заяви, че се радва, че е в Банско, където прекарва почивните си дни. „Изключително щастлива съм от днешното решението на Министерски съвет, с което ще се позволи едно бъдещо по-голямо развитие на региона. За мен като европейски комисар по регионална политика е изключително важно развитието на регионите. Радвам се за Банско. В момента в града искам туристи от Сърбия, Македония, Гърция, Румъния. Стискам палци не само на Банско, а и на цяла България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС", заяви Корина Крецу.

На въпрос вижда ли проблеми с екологията в НП „Пирин" от това, което е видяла през тези дни, Крецу коментира: „ Участвала съм в дискусии с четирима министри от правителството на България по отношение на подобни проблеми, които касаят и се отнасят както за развитието на инфраструктурни обекти и за развитието на България като цяло – включително и магистрала „Струма", така и за запазване на природата и околната среда". „Това е важен въпрос за всички и заедно ще работим в посока да намерим баланса между двете неща – развитие и спазване на екологичното законодателство и опазване на природата", обясни еврокомисарят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай