Вътрешни избори обединяват реформаторите за местния вот

Вътрешни избори обединяват реформаторите за местния вот | StandartNews.com

СДС даде официалната си подкрепа за кмета на Варна Иван Портних

СДС внася предложение в предизборния щаб на Реформаторския блок за провеждане на вътрешни избори сред членовете и симпатизантите. Това съобщи във Варна лидерът на синята партия и министър на икономиката Божидар Лукарски. В СДС сме правили вътрешни избори многократно и за две седмици. Нека симпатизантите на РБ да покажат кое лице трябва да ги представи на местния вот, коментира Лукарски.

Според него най-тежки за една коалиция са местните избори, защото има разнопосочни виждания за личността, а едни вътрешни избори могат да обединят реформаторите.Той посочи, че само във Видин и Монтана има единомислие за номинираните кандидати. С голяма подкрепа на РБ и Патриотичния блок е излъчен досегашният градоначалник на Монтана.

СДС обяви официално подкрепата си за кандидатурата на сегашния кмет на Варна Иван Портних за вота наесен. Но сините в морската столица ще играят със собствена листа за общински съветници, каза Лукарски. Той припомни, че кандидатът на ДСБ във Варна Чавдар Трифонов не желае подкрепата на СДС. Предстоят избори за лидер на сините в морската столица, увери той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай