Цанова: Нямаше как да оставим Агенцията без ръководство

Цанова: Нямаше как да оставим Агенцията без ръководство | StandartNews.com

София. „Нямаше как да оставим Агенцията без ръководство". Това заяви пред "Дарик" служебният вицепремиер Илияна Цанова. тя коментира назначението на Ива Йорданова за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

„В българския политически живот критичната маса на свързани лица отдавна е постигната. Крайно неуместни са опитите да се спекулира с личния живот на един човек. Нека да съдим по свършената работа. Търсех подходящ човек, който да работи с тази агенция". Така Цанова защити Йорданова и отговори на въпрос дали поста е политически реверанс към Реформаторите.

„Това, че Йорданова има връзка с политик - има много такива хора. Никога няма да назнача човек, който не харесвам професионално", каза още тя.

„Получихме сигнали за сериозни нарушения и съмнения за корупция в Агенцията за българите в чужбина", изтъкна вицепремиерът. Кандидати за получаване на българско гражданство предоставяли удостоверения за български произход, но нямали допълнителни документи, че имат роднина българин.

Припомняме, че Ива Йорданова бе назначена за заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина със заповед на министър-председателя. Новината бе съобщена от правителствената пресслужба на 16 октомври и предизвика голям отзвук. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай