Реформаторите изпушиха лулата на мира (ОБЗОР)

Реформаторите изпушиха  лулата на мира (ОБЗОР) | StandartNews.com

Лукарски, Кунева и Радан заровиха томахавките, отиват заедно на избори

Реформаторите сключиха примирие само ден след като бяха на път да се разцепят. Всички партии от блока сме за единна регистрация за местния вот. Това обявиха лидерите им, след като се събраха днес в централата на СДС на "Раковски" 134. Те обещаха, че до края на днешния ден ще сключат коалиционното споразумение за изборите.

"Няма колизия между партиите", категоричен бе шефът на СДС Божидар Лукарски. "Доколкото знам, и другите искат единна регистрация, ние от средата на юли сме казали нашето решение", допълни той. Реформаторите заровиха томахавките след бурен скандал за единната регистрация. Лидерите ДБГ и СДС Меглена Кунева и Божидар Лукарски обвиниха шефа на ДСБ, че се опитва да бламира общото явяване на РБ изборите. Острата им реакция беше провокирана от изявлението на Радан Кънев, че ДСБ, БЗНС и НПСД вече са се споразумели за единна регистрация.

"Вместо да си пускаме декларации по медиите, това, което трябва да направим, е да си седнем на задниците и да действаме". Така лидерът на ДСБ отговори вчера на обвиненията на Кунева и Лукарски. "Не знам защо беше тази реакция. Учуден съм и я намирам за доста политически несериозна и несъдържателна", каза той пред бТВ малко преди срещата на "Раковски" 134. Кънев обясни, че е имало многократни опити за разговор със СДС и ДБГ. "Хората не могат да чакат. Както нашите министри се изнервиха от липса на подкрепа от РБ, от това непрекъснато шикалкаване, от това, че все някой го няма в пленарна зала, все някой е забравил да подкрепи", коментира той.

"Звънят ми кандидатите ни за кметове, звънят ми хора на СДС, дори не на моята партия, и ми казват: Радане, моля те стегни ги. Идва времето за регистрация. На кого ще сме кандидати", каза още Кънев. Обяснение за критиките срещу ДСБ даде лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Тя беше категорична, че не приема извиването на ръце и чупенето на пръсти за коалиционна политика. "Единствената формула за единството на РБ е единство от петте партии, подписали Учредителното споразумение и друг формат няма", каза Кунева пред Нова тв. Междувременно зам.-шефът на СДС Румен Христов съобщи в Русе, че там Блокът ще се яви с обща кандидатура за кмет. Номинираният за кандидат за градоначалник е зам.-председателят на ДГБ в града и директор на СОУ "Васил Левски" Галин Ганчев.

Кандидат пита Фейсбук за вратовръзката си

Независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов попита приятелите си във Фейсбук каква снимка да избере за кампанията. "До деня на изборите има по-малко от два месеца. Нуждая се от помощта ви!", написа той. Той се колебае между костюм с червена вратовръзка и синя фланелка. "Аз съм за червената вратовръзка", даде му съвет Радан Кънев, чиято партия подкрепя Трифонов на изборите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай