Оставката на Първанов ще се гледа след празниците

Оставката на Първанов ще се гледа след празниците | StandartNews.com

"Декларацията на министъра на финансите от трибуната на Народното събрание, че редуцира с 2 млрд вземанията по досегашни кредити е успех на проф. Борислав Борисов и на парламентарната ни група. С цялата си душа и сърце искам този път Георги Първанов да греши", заяви в Плевен Румен Петков.

"Защото ако министър Горанов излъга от парламентарната трибуна, това е катастрофа за България. Разбирам нашата парламентарна група за подкрепата за заема, защото всичките ни искания бяха приети", направи уговорка той.

"Ще се боря националния съвет да отхвърли категорично оттеглянето на Първанов, той е нужен на българската политика", коментира Петков разногласията в ръководството на АБВ.

"Досега президентът много рядко е бъркал в оценките си, почти никога", призна той. Румен Петков обясни, че разбира недоверието на Първанов към декларацията на Владислав Горанов, но АБВ предизвика дебат, който спаси двата милиарда от българския джоб.

"Нещо повече, ние сме готови да подкрепим по-голям дефицит, ако той се инвестира в икономическо и социално развитие", каза той.

"Много категорично се противопоставяме на бруталния популизъм на БСП и Атака. АБВ не е в тази компания. Да излизаш и да говориш, че се тегли кредит за тежко въоръжение, е абсурдът на абсурдите", категоричен бе Румен Петков. Според него оставката на Първанов ще се разгледа след празниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай