Първанов подава оставка заради дълга

Първанов подава оставка заради дълга | StandartNews.com

Георги Първанов ще подаде оставка на първия национален съвет на партията. Това заяви самият той в сутрешния блок на Нова тв. „Има промяна в позицията на АБВ, искам да се извиня на избирателите", каза още той по повод решението на АБВ да подкрепи новия дълг от 16 млрд. лева. По-рано от партията бяха на друго мнение.

Лидерът на АБВ изтъкна, че е споделил своето решение с парламентарната група. Неговите колеги са се опитали да го разубедят, но оставката не подлежи на коментар.

„Парламентарната ни група, може би заради лошата комуникация между нас, е решила в 12 без пет, да подкрепи дълга. Това е станало въпреки мен. Оценявам това гласуване на парламентарната ни група като сериозна политическа грешка", обясни още Първанов.

Парламентарната група на АБВ е повярвала на думите на финансовия министър Владислав Горанов, но Първанов не е на същото мнение. Високомерието на представители на ГЕРБ убива коалиционното взаимодействие, каза още Първанов.

Политическите партии в коалицията са изправени под изпитания. Има само едно нещо, което е по-лошо от липсата на стабилност и това е фалшивата стабилност, Създава се такава тенденция и затова аз бях толкова рязък, заключи Георги Първанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай