16:46 ч.

20.04.16

1 мин.

1564

0

0

Министър Московски: Не съм за забрана на сайтовете

от Стандарт |

Министър Московски: Не съм за забрана на сайтовете
Снимка: БГНЕС

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и лично министър Ивайло Московски подкрепят справедливите искания на превозвачите към компетентните органи - МВР, за контрол на сивия сектор.


В започналата публична дискусия за споделените пътувания, министър Московски не се е изказвал за забрана на сайтовете за този тип пътувания, най-малкото защото това не е в неговите компетенции.


„Против съм бракониерските превози, извършвани от хора и фирми без лиценз, които целят незаконна печалба, но никога не съм бил за забрана на сайтовете, в които хора уговарят споделено пътуване, за да си поделят транспортните разходи", добави министър Московски.


„Като министър на транспорта, аз съм срещу нерегламентираните превози, но бих искал да припомня член 166 от Закона за движение по пътищата и чл. 7 „б" от Закона за автомобилните превози. Накратко те определят, че служителите на Автомобилна администрация имат право да спират пътно-превозни средства за обществен превоз, за собствена сметка и автомобили с над 8+1 места". Проверките на личните автомобили се извършват от МВР, коментира още министър Московски.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент