Георги Първанов: Нашата идея е да поискаме ремонт на кабинета

Георги Първанов: Нашата идея е да поискаме ремонт на кабинета   | StandartNews.com

„През последните седмици диалогът в управлението на държавата бе възобновен. Контактни групи от АБВ и ГЕРБ започнаха дискусии по дневния ред в държавата и важни реформи, като тази в съдебната власт. Големият въпрос обаче е за политиките. Имаме остри критики към политиките, които се прокарват в сферата на външните работи, отбраната и енергетиката. Не сме доволни от темповете с които се реформира здравеопазването" - заяви лидерът на АБВ Георги Първанов. 

Според Първанов евентуалното оттегляне на АБВ от изпълнителната власт в момента ще създаде условия за комфорт на тези, които работят слабо. „Защо ние трябва да изтеглим един силен вицепремиер, министър, който си свърши работата убедително, да не кажа перфектно. Ивайло Калфин е сложил на масата четири пакета законопроекти свързани с пенсионната реформа, с почасовото заплащане на труда и други. Защо ние трябва да изтеглим добрия, синия, убедителния министър и тези няколко силни наши представители в изпълнителната власт и в същото време да дадем комфорт на тези, които работят слабо или не правят нищо. Нашата идея е да поискаме ремонт на кабинета", посочи той. 

Георги Първанов коментира и вътрешните избори за председател на АБВ. „В този вот участваха над 25 000 души, от които над 10 000 са реално членуващи в Алтернатива за българско възраждане. АБВ макар и нова формация, макар и малка в очите на някои, показа особено на лявото политическо пространство, че може да има пряка демокрация. Ефективна пряка демокрация".
В страни от темата Първанов отговори на въпрос свързан с възможностите за предизборно партньорство преди предстоящия местен вот. По думите му АБВ е готова на равнопоставено сътрудничество с партии от лявото политическо пространство включително и БСП. Според него подобно партньорство може да донесе на левицата успех, както на местните така и на президентските избори догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай