09:20 ч.

19.07.18

2 мин.

0

2

0

Делян Добрев настоява прокуратурата да провери за съдружие между Йончева и Цветан Василев

от редактори |

Делян Добрев настоява прокуратурата да провери за съдружие между Йончева и Цветан Василев

Кадър: Нова телевизия


Пореден сблъсък между ГЕРБ и БСП започна вчера. По медийни публикации управляващите обвиниха Елена Йончева, че е била съдружник в една фирма със собственика на КТБ Цветан Василев. Внасят и сигнал до прокуратурата да провери депутатката от БСП за пране на пари. В отговор Елена Йончева каза, че ще заведе дело за клевета.


„На базата на документи, с които имаме, подадохме сигнал до прокуратурата, до Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество и до НАП. Това, което ни притеснява, е тази фирма, за която и друг път е ставало въпрос – обща фирма с името „Офроуд" между авторска телевизия на Елена Йончева и „Далий трейдинг лимитед".


Офшорка, която до скоро не се знаеше. На 5-и май излезе статия на в. „Капитал", в която са описани всички офшорки на Цветан Василев и тази присъства в списъка с офшорките, за които медията твърди, че са на Цветан Василев", коментира случая пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.


И добави: "На пръв поглед всеки може да има фирма с всеки друг. Смущаващото в случая е, че в удостоверение пише, че тази фирма е регистрирана с 10 000 лева капитал, собственост 50:50. Само че единият акционер, авторската телевизия на ЕленаЙончева дава 5000 лева, а другият акционер дава 315 000 лева".


„Не обвинявам никого. Просто искам Елена Йончева да обясни, а прокуратурата, КОНПИ и НАП да проверят дали тези действия са законово съобразени", каза още Делян Добрев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:24 · 19.07.2018
Да се провери дали не е в съдружие с ЛУНАГИТЕ от романа на Елин-Пелин - "Ян Бибиян на луната"
Потребител · 10:19 · 19.07.2018
хасковска фирма Дeлян и фамилъ ко4 kорпоратион???
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент