18:00 ч.

19.09.14

1 мин.

1725

0

0

Улесняват достъпа на бежанци в училище

от Стела Стоянова |

Улесняват достъпа на бежанци в училище
Снимка: БулФото

Децата бежанци да бъдат записвани в училище по по-улеснена процедура, иска агенцията за бежанците. Повод за това е проблемът с децата от Калище, които бяха преместени в столицата, но и до този момент не са записани в училище. Оказва се, че бъдещите първолаци са минали курс по езика, но в края му не са получили документ как го владеят. "Не става дума за това децата да се записват в училище, без да знаят езика, а да се облекчи процедурата, която сега е тромава. Няма как първолаци да почват училище с изпит", каза пресаташето на агенцията Христо Дабов.


Просветният министър Румяна Коларова пък заяви, че и до момента агенцията за бежанците държи МОН в неведение за децата от Калище.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент