Министър Вълчев: Родители и учители заедно ще преборят агресията

Министър Вълчев: Родители и учители заедно ще преборят агресията | StandartNews.com

Степента на развитие на едно общество се измерва с това до къде се простира доверието, обяви пред БНТ министърът на образованието Красимир Вълчев. "Родителите и учители са съюзници в общата мисия да станат децата по-добри. Там, където се взаимодейства успешно, се постигат и добри резултати. Доверието е ключово, защото то е в основата на съвременното образование", каза още той.

Родителите взимат решението да поверят децата си на едни хора, които не познават и само заедно могат да се справят с проблеми като агресията, с проблеми като задържането им в училище, подобряване на образователните им резултати. И посланието ни към учители е да не пестят сили да взаимодействат с родителите, продължи министър Вълчев.

Ще увеличим средствата за училищни психолози и педагогически съветници, които са едни от важните специалисти в училище. Имаме над 1100 училищни психолози и педагогически съветници, повече в големите училища, но ние ще предоставим допълнителни средства, така че повече на брой образователни институции да имат тази възможност да назначат психолози и педагогически съветници и се надяваме, че тази политика ще продължи и през следващите години и в един момент ще обхване всички училища, завърши Красимир Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай