Пътнически самолет се разби в Украйна

Пътнически самолет се разби в Украйна | StandartNews.com

Има съмнения, че самолетът е бил ударен от ракета

Киев. Пътнически самолет на Малайзийските авиолинии, полет MH17, се е разбил близо до руската граница в Украйна.

На "Боинг 777", с дестинация от Амстердам до Куала Лампур, е имало 280 пасажери и 15 членове на екипажа, съобщава "Интерфакс".

Самолетът е паднал на 80 км. от Донецк, в района на Снежное, където в момента се водят боеве.

По информация на "Интерфакс" украинското министерство на извънредните ситуации е обявило, че тела се откриват в радиус до 15 км от мястото на катастрофата, видяни са поне 100 тела.

"Боингът на малайзийските авиолинии, извършващ полет от Амстердам до Куала Лампур, е започнал да се снижава на 50 км. от навлизане във въздушното пространство на Русия. Впоследствие той е открит горящ на територията на Украйна", казва източник в авиационните среди.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че "не изключва" самолетът на малайзийските авиолинии, който падна в източната част на страната, да е бил свален.

"Това е третият трагичен случай в последните дни след самолетите Ан-26 и Су-25 на украинските въоръжени сили, свалени от територията на Русия", допълни Порошенко.

„Имаме такава информация. Самолетът се е движел в определен международен коридор", заяви представителят на украинските сили за сигурност Владислав Селезньов.

"Самолетът е бил ударен от ракета на височина от 10 000 метра", обяви съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна- Антон Харашенко, цитиран от АП.

Сред 300 загинали- над 250 са граждани на ЕС, предимно от Холандия, предаде УНН.

Очакват се снимки от американските служби, на които ще може да бъде определен обсега на самолета.

Министерството на външните работи на Великобритания потвърди инфомацията и обяви, че "спешно работи, за да установи какви са причините за случилото се".

По-рано днес руските военновъздушни сили свалиха украински военен самолет по време на изпълнение на мисия на украинска територия.

В размириците в Украйна през последните седмици бяха свалени украински военни самолети. Тогава страната обвини Русия, че доставя на бунтовниците мощни ракети.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай