Путин събира Съвета за сигурност за териториалната цялост на страната

Путин събира Съвета за сигурност за териториалната цялост на страната | StandartNews.com

Руският държавен глава Владимир Путин събира днес Съвета за сигурност, на който ще бъдат обсъждани комплекс въпроси, свързани с гарантиране на суверенитета и териториалната цялост на страната, съобщиха от пресслужбата на Кремъл. На заседанието ще докладва секретарят на съвета Николай Патрушев.

Това идва на фона на срещата на външните министри на ЕС в Брюксел, на която се очаква да бъдат обсъждани нови санкции срещу Русия

В същото време във Върховната Рада в Киев ще има дебати във връзка с обявяването на частична мобилизация в Украйна, а след трагедията с малайзийския пътнически самолет много хора настояват да бъде въведено военно положение в Донецка и Луганска области.

Премиерът на Великобриятания Дейвид Камерън каза вчера, че ако Русия не предприеме сериозни стъпки за улесняване на международното разследване и за мира в Източна Украйна, трябва да има санкции срещу цели сектори от икономиката й.

Руските информационни агенции припомнят, че Съветът за сигурност има съвещателна роля, като последните му заседания са били посветени на ситуацията в Украйна (на 25 февруари 2014г.), на информационната сигурност на държавните органи (декември 2013г.), на политиката в Северен Кавказ (септември 2013г.) и т.н.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай