Джихадистите разпънаха на кръст "шпионин"

Водената от САЩ коалиция продължи с въздушните удари по позиции на ИД в град Кобане

Джихадистите разпънаха на кръст "шпионин" | StandartNews.com

Джихадистите от "Ислямска държава" екзекутираха чрез разпъване на кръст мъж, когото обвиниха, че снима техни укрепления. Информацията е на АФП, която се позовава на НПО Сирийски център за наблюдение на правата на човека. Екзекуцията била извършена в град Ал Баб, Северна Сирия. Като цитира свидетели, правозащитната организация уточнява, че мъжът бил закован на железен кръст, а на врата му била поставена табела с надпис: "Абдула ал Бучи. Престъпление: заснемане на видео на позициите на ИД за 500 турски лири. Присъда: екзекуция чрез разпъване на кръст в продължение на три дни."

ИД стана известна с нечуваните си жестокости на териториите, които контролират в Сирия и съседен Ирак. По-рано ИД публикува в интернет поредния пропаганден клип, в който лидер на терористите обещава на чист английски език ислямистите да издигнат знамето си над Белия дом във Вашингтон. Друг терорист, говорещ на френски, нарича "свиня" президента на Франция Франсоа Оланд. По думите му западната коалиция, хвърлила огромни пари за войната с исляма, я очаква неминуемо поражение, както е обещал Аллах. Ислямистите твърдят, че бомбардировките не ги плашат и обещават да се бият до последна капка кръв.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН призова към засилване на въздушните удари по ИД, а Канада обяви, че само с бомбардировки групировката не може да бъде унищожена и ще е необходима и операция по суша, но тя трябвало да се извърши от иракската армия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай