Започва силова операция в Донецка област

Започва силова операция в Донецка област | StandartNews.com

Киев. Силова операция започва в северната част на Донецка област. Това обяви изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов, цитиран от РИА Новости.

0перацията ще се проведе поетапно и отговорно, като нейната главна цел ще бъде защитата на населението, стана ясно още от заседанието на Върховната Рада.

Русия има „шокиращи планове" за дестабилизирането на южната и източната част на Украйна отвъд Донецкия басейн, който е в плен на проруски настроения, каза още Турчинов.

„Плановете на Русия бяха и си остават шокиращи. Те предвиждат подпалването не само на Донбас, но и на целия юг и изток на Украйна - от Харков до Одеса", допълни той.

По-рано стана ясно, че неизвестни лица са открили огън срещу издигнат от сепаратистите пропускателен пункт, намиращ се в Донецка област, предаде Униан, позовавайки се на депутата Леся Оробец.

„Има групи от хора, които не са готови да се „присъединят" към Путин и оказват съпротива, включително въоръжена. Най-малко 10 руски диверсанти бяха ликвидирани днес. Три източника потвърдиха случай, при който трима неизвестни лица са пристигнали при един от пропускателните пунктове и са убили всички там. Доброволческо движение по донецки", пише Оробец в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай