Путин доволен от бойната готовност на армията

Путин доволен от бойната готовност на армията | StandartNews.com

Операцията в Сирия показа високата бойна готовност на руската армия. Тази констатация направи руският президент Владимир Путин по време на съвещание за състоянието на отбранителната промишленост. По думите му, цитиран от "Комерсант", в последно време успешно е повишена и самата бойна готовност.

"Своевременно взетите мерки повишиха бойната готовност и бойните възможности на нашите въоръжени сили. И това убедително се потвърждава от антитерористичната операция, която провеждаме по искане на сирийските ръководители", каза Путин. Президентът отбеляза, че предприятията от отбранителна промишленост работят ритмично, попълват въоръжените сили с нови ракетни комплекси, с ядрени и многоцелеви подводници, с кораби. Обновява се паркът и на военната авиация, както и на въоръжението на зенитно-ракетните войски и на сухопътните, изрежда президентът.

По думите му високата бойна готовност на въоръжените сили е установена и от внезапни проверки и многобройни учения. Като най-значимо мероприятие, Путин посочва учението "Център 2015", което стартира на 14 септември в Централния военен окръг. По време на маневрите 95 000 военнослужещи от Русия и Казахстан предотвратиха международен въоръжен конфликт и унищожиха незаконни престъпни организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай