Лубиц е жив и живее в Берн (ОБЗОР)

Лубиц е жив и живее в Берн (ОБЗОР) | StandartNews.com

Приятели на пилота обвиняват "Луфтханза" в лъжа

Съвпадение на имена изкара готвач от Швейцария убиец

Съвпадение на имена направи от невинен 38-годишен жител на Швейцария пилот убиец, разбил самолета на "Джърмануингс" във Френските Алпи. Снимка на 38-годишния Андреас Гюнтер Лубиц бе разпространена в интернет и в световните медии, които решиха, че това е фотография на пилота Андреас Лубиц, който уби 150 пътници. Недоразумението бе разкрито във вторник от швейцарско онлайн издание.

Самият Андреас, който е родом от италианския регион Абруцо, но живее в Берн, споделя, че са го объркали с германския пилот. Той казва, че няма нищо общо с авиацията, а е готвач. За неприятната случка е разбрал от свои приятели, които са го известили, че негова снимка се разпространява с новините около катастрофата в Алпите. Фотографията е взета от Туитър акаунта на приятелката му, като на оригинала се вижда как той позира с нейните родители. Швейцарският Лубиц казва, че не е сигнализирал по-рано за грешката, тъй като е смятал, че бързо ще се разбере, че са двама различни човека. Въпреки това той казва, че не е ядосан, а просто е учуден от това, колко лесно журналистите по света са се подвели.

Междувременно стана ясно, че строгите закони, които попречиха на лекуващите лекари на Лубиц да разкажат на авиокомпанията за самоубийствените му наклонности, са били въведени след края на Втората световна война като отговор на нацисткото управление в Германия. Законите са изготвени, за да се предотврати повторение на политиката на шпионаж, извършвана от нацистите и впоследствие от тайната полиция Щази. Според немското право решението дали да предупреди работодателите си от "Джърмануингс" за психическите си проблеми е било изцяло в ръцете на Лубиц.

Приятелите на Андреас Лубиц обаче смятат, че той е бил обвинен умишлено за катастрофата в Алпите, за да се прикрият технически проблеми със самолета. Те дори са създали страница във Фейсбук с името "Андреас Лубиц А320, ние сме против лова", където споделят своите теории за трагедията. Някои от тях предполагат, че записите от черната кутия са били подправени от "Луфтханза", за да изглежда така, че приятелят им е разбил самолета. Стотици от последователите в страницата са от родния град на Лубиц и околностите. Сред тях има предположения, че медиите са платили на една от бившите приятелки на Андреас, за да каже, че той е планирал да извърши "отвратителен акт", който ще остане в историята.

Междувременно европейски правителствен служител информира, че приятелката на Лубиц е знаела, че той има психологически проблеми, но не е знаела в каква степен са те. Той добави, че двойката е минавала заедно през проблемите и са били "оптимисти" за разрешаването им.

Относно идентифицирането на загиналите ръководителят на Института за криминални разследвания във френската национална жандармерия заяви, че това може да отнеме от 2 до 4 месеца. От своя страна "Луфтханза" обяви, че отменя планираните празненства по случай 60-годишния юбилей на компанията. "От уважение към жертвите на полет 4U 9525 отменя тържествата, първоначално планирани за 60-годишнината на "Луфтханза", съобщиха в изявление на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай