Сбъркаха швейцарец с втория пилот на трагичния полет

Сбъркаха швейцарец с втория пилот на трагичния полет | StandartNews.com

Андреас Лубиц е жив и се намира в Швейцария. Той обаче няма нищо общо с трагичния полет на Germanwings. Това съобщиха световни медии и уточниха, че има съвпадение на имена и много журналисти се объркали между него и германския пилот, за когото се смята, че е разбил умишлено самолета.

Швейцарецът, чиито снимки показват много от световните и български медии, се казва Андреас Гюнтер Лубиц и няма нищо общо с авиацията. Той живее в Берн и има лека прилика с германския си съименник, заради която бива объркан по погрешка.

Онлайн изданието 20minutes.ch съобщава, че приятели и роднини на швейцареца се притеснили, че той е пилотът убиец, но после направили връзката, че медиите имат грешка в снимките.

Швейцарецът Андреас разказва, че му е било неприятно в началото, когато видял снимката си в интернет пространството. После се успокоил, когато местните медии съобщили за грешката. Той изтъква, че не е предприел никакви действия срещу изданията, ползвали снимките му.

На нашата снимка може да видите германския пилот Андреас Лубиц (1) и швейцарецът със същото име (2), както и да откриете разликите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай