Имам и свещеник за бежанците от Титаника

Имам и свещеник за бежанците от Титаника | StandartNews.com

Телата на 24-те бежанци, които бяха открити след трагичния инцидент в Средиземно море, бяха погребани. Погребението се състоя в Малта, като на него присъстваха президентът и премиерът на страната, италианският вътрешен министър и европейският комисар по миграцията. Загиналите бяха положени в ковчези само с номера на тях и в безименни гробове.

Прощалната церемония бе извършена в специално пригодена за случая бяла шатра, издигната на хеликоптерната площадка на една от болниците във Валета. Докато войници пренасяха на раменете си ковчезите, жени от Сомалия, Еритрея и други африкански страни плачеха и бършеха сълзите със забрадките си. Церемонията бе почетена от епископа на Гозо монсиньор Марио Греш и имам Мохамед Ел Сади. Имамът заяви, че всички загинали са били братя пред Бога.

"Всички хора са мигранти, а животът е едно пътешествие", добави ислямският духовник. Епископ Марио Греш заяви, че всички хора са човешки същества, независимо от тяхната религия, националност или раса. Телата на жертвите, чиито близки и роднини не са били открити, ще бъдат погребани в общи гробове в гробище в Малта. Единствено намереното тяло на младо момче бе поставено в бял ковчег.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай