Борис Джонсън няма да се кандидатира за поста на Камерън

Борис Джонсън няма да се кандидатира за поста на Камерън | StandartNews.com

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън няма да се кандидатира за поста на Дейвид Камерън. Това предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

„След консултации с колеги и като се има предвид обстоятелствата в парламента, заключих, че този човек (бъдещият премиер – бел. ред.) не мога да бъда аз", обясни той, цитиран от АФП.

Вътрешният министър Тереза Мей, която също се включи в надпреварата, е фаворитът с най-много шансове за успех. Тя обеща по-рано да обедини разединената Консервативна партия.

„Моята роля ще е да дам всяка възможна подкрепа за следващото консервативно управление", коментира Джонсън по време на реч в Лондон, на която се очакваше той да обяви кандидатурата си. „Това е нашият шанс да възстановим Великобритания като независима, суверенна и самоуправляваща се държава", допълни бившият кмет и призова за „точкова имиграционна система" като тази в Австралия.

Стандарт Нюз припомня, че британският премиер Дейвид Камерън подаде оставка на 24 юни, след като станаха ясни резултатите от референдума. На него 52% от британците гласуваха за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай