22:25 ч.

23.05.16

1 мин.

1888

0

0

Бира теква по канализацията в Белгия

от Стандарт |

Бира теква по канализацията в Белгия
Снимка: pexels.com

Голяма пивоварна от Брюж, западна Белгия, се споразумя с властите за построяването на подземна канализация за доставяне на бира до инсталации за бутилирането ѝ извън центъра на града.


Генералния директор на пивоварната Ксавие Ванест заяви, че новата подземна канализация с дължина 3 километра трябва да мине под съществуващата канализационна система на града, който е наричан Венеция на Севера и е в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 2000 г., съобщават Франс прес.


Ежегодно около 4 милиона литра бира ще бъдат пренасяни по подземната канализация от пивоварната в средновековния център на Брюж до индустриалната зона, където напитката ще бъде филтрирана, бутилирана и складирана, преди да се отправи към пазара.


Понастоящем около 500 камиона ежегодно минават по улиците в стария град с готически сгради, за да бъдат натоварени с бира. Новата канализация трябва да позволи да се намали с 85 на сто броят на тежкотоварните камиони в града.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент