Забраниха ледената кофа на US дипломати

Забраниха ледената кофа на US дипломати | StandartNews.com

Държавният департамент забрани на висшите американски дипломати да откликват на предизвикателството на заливане с ледена вода, съобщи говорителката Мари Харф.

Целта на предизвикателството е събиране на дарения за благотворителна организация - асоциацията Ей Ел Си, която полага усилия в борбата с болестта на Шарко, известна още като болестта на Лу Ге - невродегенеративно заболяване. Самото предизвикателство е или да дариш 100 долара, или да се залееш с кофа с ледена вода. Харф обясни, че дипломатите няма да участват в предизвикателството, но пожела успех на асоциацията в очевидно важната й кауза.

Много хора вече откликнаха на идеята, включително видни личности като Бил Гейтс, Джордж Буш-младши и Марк Зукърбърг, както и много спортисти, сред които най-добрият ни тенисист Григор Димитров, актьори и музиканти. Сред провокираните да участват в предизвикателството бяха дори американският президент Барак Обама и руският му колега Владимир Путин. Путин бе предизвикан от актьора Вин Дизел, но говорителят на държавния глава каза, че президентът не е запознат с инициативата и имал много по-важни работи, за които да мисли. Поканата към Обама дойде от още по-неочаквано място - 86-годишната Етел Кенеди, вдовица на сенатор Робърт Кенеди. Малко преди това певецът Джъстин Бийбър също номинира Обама за предизвикателството. От Белия дом съобщиха, че президентът няма да се залее с вода, но е дарил пари за кампанията. От 29 юли до 21 август Ей Ел Ес бе събрала 41,8 млн. долара дарения от кампанията. Миналата година за същия период приходите бяха едва 2,1 млн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай