Властите във Фъргюсън мобилизираха военни срещу безредиците

Властите във Фъргюсън  мобилизираха военни срещу безредиците | StandartNews.com

Поредна нощ на напрежение и безредици във Фъргюсън. Военнослужещи от американския щат Мисури бяха изпратени в района, за да потушат демонстрантите.

2200 членове на Националната гвардия ще бъдат разположени във и около предградието на Сейнт Луис, съобщи губернаторът на щата Джей Никсън.

Протестиращи се заканиха, че демонстрациите в няколко американски щата няма да спрат. Демонстрациите продължават в няколко американски щата. В Сейнт Луис те блокираха за няколко часа движението по централните улици, както и пътя и моста над река Мисисипи. Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите.

Само в Сейнт Луис са били арестувани 21 души, а във Фъргюсън - 61. Повечето от задържаните са обвинение в грабежи и проникване в частна собственост.

Стандарт Нюз припомня, че напрежението ескалира след като като съдебен състав реши да не повдига обвинение на полицая, убил невъоръжения чернокож младеж Майкъл Браун. Протестиращите не одобряват решението на съда и настояват то да бъде преразгледано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай