Тръмп фаворит с вот на инат

Тръмп фаворит с вот на инат | StandartNews.com

47% от американците ще гласуват за него, за да не стане Хилари президент

Около половината от жителите на САЩ смятат да гласуват на президентските избори за милиардера Доналд Тръмп, показва проучване.

Причината обаче не е в това, че споделят възгледите му, а за да не бъде избрана бившата първа лейди Хилари Клинтън. Допитването е извършено съвместно от агенция Ройтерс и международния социологически център Ipsos ("Ипсос").
47% от анкетираните ще пуснат бюлетина с името "Доналд Тръмп", защото не искат държавата да бъде оглавена от Хилари, която бе предишният държавен секретар (2009-2013 г.). Около 43% от анкетираните споделят, че им допадат политическите възгледи на Тръмп, а 6% казват, че милиардерът просто им харесва като личност.

Същото важи и за Хилари. 46% от допитаните казват, че ще гласуват за нея, само защото не искат да видят Тръмп като президент. 40% са съгласни с нейната политическа позиция, а 11% я харесват заради личните й качества.

В същото време стана ясно, че хора от екипа на Хилари били разпитвани от ФБР във връзка с кореспонденцията й, съобщи Си Ен Ен. Сред тях е и топсъветничката на бившия държавен секретар Хума Абедин. Някои били разпитвани повече от веднъж. Според разследващите това била рутинна процедура и се очаква скоро да излязат със заключение по случая. Адвокатите на Абедин отказали да коментират разпита.

Както се знае, още в началото на кампанията на Хилари за президентските избори като кандидат на демократите гръмна скандал с личната електронна поща, която тя използвала за служебни писма по времето, когато била държавен секретар. В началото бившата първа дама на САЩ обвини републиканците в опит за саботаж. След това обаче Хилари призна вината си и предостави на разследващите достъп до информацията. Става въпрос за стотици хиляди страници с писма, които бяха публикувани на части. Стана ясно също така, че сред тях има и такива, съдържащи класифицирана информация. Те бяха засекретени, което ядоса републиканците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай