Обама става редактор на списание

Обама става редактор на списание | StandartNews.com

Американският президент Барак Обама ще стане главен редактор на технологично списание за един ден, съобщиха от изданието "Уайърд" (Wired). Той ще ръководи ноемврийския брой на списанието.

"Подобно на нашето издание и 44-ият президент на САЩ е неуморим оптимист. За този специален брой, той иска да се посвети на темата за бъдещето", се казва в съобщение на редакцията на изданието. Обама ще е ангажиран на поста един ден.
От списанието посочват, че са се обърнали към президента, за да видят как днешните технологии ще могат да повлияят начина на правене на политика в бъдеще. "Кой е в по-добра позиция, за да развие тези идеи, от президента Обама", коментира титулярният главен редактор на "Уайръд" Скот Дадич.

"Когато бащите на нацията са писали Декларацията за независимостта и Конституцията, те са били на прага на технологиите. Франклин е говорел за откачени неща като електричество и комуникационни мрежи. Джеферсън преосмислял употребата на земята. Искаме да разберем как днешните технологии могат да повлияят на политическото лидерство. А кой по-добре от президента Обама ще ни помогне да изследваме тези въпроси", се казва още в съобщението на издателството.
От Белия дом съобщиха още, че ще проведат конференция, вдъхновена от темата на изданието, на която Обама ще бъде домакин, заедно с два университета.

От списанието пък припомнят, че имат практика да канят за гост-редактори известни личности, но Обама е първият действащ президент, приел поканата. В ролята са влизали и Бил Гейтс, редактирал брой на тема големите проблеми на света, и Серена Уилямс по въпросите на равенството в дигиталната ера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай