Извънредно положение в Орландо, спешно търсят кръв

Извънредно положение в Орландо, спешно търсят кръв  | StandartNews.com

Полицията описа случилото се като терористичен акт. Бащата на масовия убиец се извини за стрелбата, но разказа, че синът му бил срещу гейовете

Извършителят на най-масовото убийство в историята на САЩ е открил стрелбата в клуб "Пулс" в Орландо, Флорида защото бил противник на еднополовите връзки. Това става ясно от изявления на негов родител.

При масовата стрелба, открита в неделя срещу посетители в популярен гей клуб в Орландо, щата Флорида, са загинали 50 души, а 53-ма други са хоспитализирани.

Някои от пострадалите са в изключително тежко състояние, а в града са създадени 6 мобилни центъра за кръводаряване, а пред тях има огромни опашки да помогнат на ранените. 

Бащата на Омар Матийн, предполагаемия нападател в Орландо, заяви, че според него масовата стрелба, открита от сина му, е мотивирана от омраза към хомосексуалистите, а не от неговата религия, предава AFP.

„Това няма нищо общо с религията", заяви родителят пред местни медии.

Бащата разказа, че наскоро синът му е разкритикувал в негово присъствие еднополова двойка:„Той видя двама мъже да се целуват пред жена му и неговото дете и много се ядоса".

Зверското престъпление идва точно в началото на Pride-месеца, през който по традиция по цял свят се провеждат паради в защита на правата на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (LGBT/ЛГБТ).

Както вече Стандарт съобщи, Омар Матийн бе убит при спасителна операция на близо 300 заложници в известния гей бар. Критичната ситуация в касапницата в Орландо тази нощ бе овладяна при намесата на специалните части SWAT.

Театралните награди "Тони", които ще се проведат тази вечер, ще бъдат посветени на жертвите на кървавия терор в Орландо. Това обявиха организаторите в социалните мрежи, пише huffingtonpost.com. "Сърцата ни скърбят за тежката трагедия", написаха те в Туитър.

 

След масовата стрелба там е обявено извънредно положение в града, предава BBC.

Информацията беше съобщена от кмета на Орландо Бъди Дайър на пресконференция в неделя, последвала един от най-лошите подбни инциденти в историята на Съединените американски щати.

Полицията описа случилото се като терористичен акт. 

Американският президент Барак Обама е бил информиран от службите за сигурност и борба с тероризма за масовата стрелба в нощен клуб в Орландо, при която загинаха около 20 души и бяха ранени 42-ма други, предава AFP, като се позовава на съобщение от Белия дом.

Обама е помолил да получава актуални данни за хода на разследването на един от най-лошите подобни инциденти в историята на САЩ, и е инструктирал федералното правителство да предостави необходимото съдействие, се казва в изявлението от Белия дом.

Всичко за трагедията във Флорида четете ТУК, ТУК и ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай