Пеле отказа да запали огъня

Пеле отказа да запали огъня | StandartNews.com

Кралят на футбола Пеле няма да запали огъня на 31-ата олимпиада, която се открива в Рио де Жанейро тази вечер. Преди минути легендарният футболист заяви, че здравословното му състояние не позволява да присъства на откриването на "Маракана".

Физически не съм готов да съм на "Маракана" довечера, заяви Пеле и хвърли в шок цяла Бразилия. - През живота съм имал фрактури, операции, престои в болница, победи и загуби. Обичам всички, които са ми фенове, но няма как. Като бразилец ще се моля на Господ да благослови всички, които участват на олимпиадата".

По-рано през деня днес бразилските лекари лекуващи Краля на футбола Пеле бяха обявили че му позволяват да участва в церемонията по откриването на 31-ата олимпиада в Рио.

Проблем за Пеле са болки в мускулите на краката, което му пречи да върви нормално.

През декември 75-годишният Пеле претърпя операция на бедрото и все още се придвижва с бастун. Най-добрият футболист на ХХ век има 3 световни титли в кариерата си, но никога не е участвал на олимпиада заради професионалния си статут. В навечерието на игрите в Рио той записа песента "Надежда" посветена на най-големия спортен форум.

В отсъствието на Пеле се очаква огънят да бъде запален от Густано Гуертен-Гуга, който е най-известния бразилски тенисист. В кариерата си той има спечелени 3 титли от откритото първенство на Франция - "Ролан Гарос".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай