Джакпотите идват с младите шампиони

Джакпотите идват с младите шампиони | StandartNews.com

Спортните таланти ще теглят печелившите числа на тото 2

Спортните таланти на България ще бъдат лицата на късмета на Българския спортен тотализатор. Героите от кампанията на "Стандарт" "Младите шампиони" ще участват в тегленето на тиражите. Тази идея за популяризиране на обещаващите спортисти бе огласена от министър Красен Кралев. Той дойде в редакцията на "Стандарт", за да даде своя вот. Направи го в присъствието на няколко от младите ни спортисти, които трупат слава за родината ни - Милица Мирчева и Митко Ценов (лека атлетика), Алберт Попов (ски), Миглена Селишка (борба) и футболните надежди от школите на "Левски" и ЦСКА Гален Ненов и Андрей Йорданов. Събитието уважиха и трима треньори - Ина Ананиева, Йоло Николов и Петър Касабов. Тази година "Стандарт" реши да обърне внимание на бъдещето в спорта. За това в анкетата участват най-талантливите ни и успешни спортисти, които са разделени в две категории - до 23 г и до 14. Гласуването става на сайта bgchudesa.com. В края на октомври ще бъдат определени 20 от по-големите надежди и десет от по-малките, които са събрали най-много фенове. Вотът за тях ще продължи до последната седмица на ноември, когато на тържествена церемония ще бъдат обявени Топ 10 на талантите до 23 г. и топ 5 на шампионите до 14 г.

Министър Кралев обяви, че заедно с Део и Куини-Алис младите шампиони ще теглят печелившите числа от тиражите на ТОТО 2. Така талантите ни ще станат популярни за цяла България.

Имаме много таланти, не бива да ги губим

Красен Кралев, министър на младежта и спорта

Нашата политика през следващите 4 години е все повече средства да се заделят за по-младите спортисти. България има много таланти, но често връзката се къса до 18-23 години. Има много случаи, в които най-талантливите се отказват. Въпросът не е само до финансови средства, трябва и да привлечем обществото и общественото внимание върху младите спортисти.

За тях ще бъде голям стимул, че са обичани и уважавани. Искаме от сега да обърнем внимание не само за предстоящите олимпийски игри в Бразилия догодина, но и за следващия предолимпийски цикъл. Знаете, че в различните спортове има страшно много световни, европейски първенства и купи, различни турнири. През този период смятаме, че е много важно младите да бъдат подкрепени. Дано кампанията на "Стандарт" стане традиция, защото не знам някой да е обръщал внимание на млади спортисти по такъв начин.

Трябва да ги насърчим

Славка Бозукова, главен редактор на "Стандарт"

Младите ни таланти в спорта имат нужда от внимание. Нашата цел е ясна - искаме да популяризираме техните успехи и да ги насърчим. Дано всички медии да обръщат повече внимание на младите шампиони, защото те са добрият пример за своите връстници. Стартирахме гласуването и видяхме, че кампанията се радва на голям интерес.

Грациите ще участват от Белмекен

Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева също уважи кампанията "Спортните чудеса". Тя гласува за своите фаворити и заяви, че нейните "златни момичета" също ще дадат вота си. Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова също са сред номинираните. "Скоро отиваме на лагер в Белмекен. Там момичетата ще гласуват", каза с усмивка Ананиева. "Тази кампания наистина е чудесна. Освен че е различна, тя може да даде друг облик на българския спорт", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай