Земеделци садили и канабис

Земеделци садили и канабис | StandartNews.com

Полицаи хванаха земеделски производители с марихуана. Акцията срещу отглеждането и разпространението на наркотици е проведена в четвъртък от полицейски служители на РУ-Петрич. В къща в село Митино, обитавана от 42-г. Иван Тасев, е открит и иззет найлонов чувал с 1,5 килограма сухи съцветия, а в гараж още пет чувала с 10,5 килограма сухи съцветия. При направения полеви тест те са реагирали положително на канабис. Иван Тасев е задържан със заповед в ареста до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от Наказателния кодекс. Арестуваният заедно с баща си отглеждал зеленчуци, стопанисвали оранжерии. Произвеждали маруля, краставици, домати.

"Не сме очаквали, че се занимават с марихуана. Явно покрай зеленчуците са произвеждали и канабис", коментират жители на с. Митино.

Млад петричанин опита да се отърве от дрога в Петрич, за да не бъде арестуван, но без успех. Пред жилищна сграда е проверен 21-г. Г.К. Малко по-рано той предал текстилна чанта на 17-годишно момиче, което побягнало от полицаите. То изхвърлило найлонов плик с марихуана. Девойката е настигната и задържана от полицаите. След извършен личен обиск у нея са открити две салфетки с 6 грама зелено-кафяви съцветия, а в чантата са намерени и иззети плик с 25 грама зелено-кафяви съцветия и друг плик със 7 грама прахообразно вещество. След направен полеви тест намерените съцветия и прахообразното вещество са реагирали положително на канабис. Младежът и момичето са вкарани в ареста до 24 часа.

Образувано е досъдебно производство по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай