Закопчаха трима „ало“-измамници

Закопчаха трима „ало“-измамници | StandartNews.com

Стара Загора. Трима „ало"-измамници, измъкнали различни суми от възрастни хора в Старозагорско, са били задържани. Двама от арестуваните - Е.В./42 г./ и Д.З./37 г./ – са от Горна Оряховица и са арестувани за срок до 72 часа, с прокурорско постановление, съобщиха днес от полицията.

Преди 10 дни те са успели да заблудят 73-годишен старозагорец, че негов познат от чужбина му изпраща колет, но трябва да заплати митническа такса в размер на 2500 евро. Старецът лековерно им дал 5 200 лв, за да намери в „колета" от чужбина стари вестници.

Полицията е спипала и местният измамник - М.И. /37 г./ от Стара Загора, който успял да измъкне от 86-годишен мъж от чирпанското с. Средно Градище 3000 лв по широко известната схема „помощ за пострадал близък".

Вчера е измамена по телефона 73-годишна старзагорка, съобщават от полицията. Тя е била заблудена по телефона от мнимия доцент Георгиев, че снаха й е паднала по стълбите, потрошила се и се нуждае от спешна операция, струваща 7000 евро. Възрастната жена се притеснила, че има само 1000 лв, но измамниците „услужливо" се съгласили да вземат в добавка и златни накити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай