Ветерани с носталгия по парадите

Ветерани с носталгия по парадите | StandartNews.com

Плевенски ветерани от армията настояха за възстановяване на традицията на парадите, макар и в символичен вариант. Само представители на военно-патриотични организации от града почетоха празника на Българската армия в центъра на града

"Да се направи една показна демонстрация с тържествен марш на този ден, да думне музика. Независимо дали имаме мощна техника или не. Това не би отнело много средства, но би привлякло вниманието на хората и би повдигнало самочувствието им", смята председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Плевен полк. Ванко Халачев.

Ветераните се поклониха пред паметника на Четвърти пехотен плевенски полк в Градската градина. Представители на Съюза на запасните офицери, Съюза на ветераните от войните, дружество „Военноинвалид", Военния клуб, сдружение „Артилерия", националния съюз „Безопасност и охрана" и сдружение „Ген. Иван Винаров" преминаха в шествие, развявайки българското знаме.

Председателят на Дружеството на военноинвалидите в Плевен Илиян Христов сподели, че отношението към ветераните от войните и военноинвалидите не съответства на държава, членка на Европейския съюз и от НАТО. Военноинвалидите са с много малко права и с обидно ниски пенсии. Те са на последното социално стъпало в държавата, отбеляза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай