Украйна предлага тролеи и линейки на Търново

Украйна предлага тролеи и линейки на Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Украински фирми са поискали да участват в обществени поръчки във Велико Търново, стана ясно на работна среща между кмета на Общината Даниел Панов и Микола Балтаджи, извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България.

"Велико Търново е един от най-красивите градове на Балканите. Вашият регион заслужава да стане Европейска столица на културата", каза Н. Пр. Микола Балтаджи.

На работната среща Даниел Панов и украинският посланик са обсъдили и участието на Украйна в бъдещ работен форум в края на септември – началото на октомври 2013-а. "На този уъркшоп ще бъдат поканени водещи туроператорски и турагентски фирми. Важно е по време на форума всички общини, които имат разработени проекти в областта на туризма, да представят своите нови културни продукти. Рекламата и популяризирането на тези продукти са на доста заден план", съобщи кметът Даниел Панов.

Велико Търново ще домакинства форума, който ще среща общините с представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. "Този семинар ще бъде важна стъпка за развитието на културния туризъм не само във Велико Търново, но и в България. 30 % от туризма в страната ни са отделени на културния туризъм", каза Панов.

"Провеждането на този семинар е крачка в правилната посока. Контактите между Полтавска и Великотърновска област трябва да се развиват през бизнеса, туризма, икономиката", сподели от своя страна Н. Пр. Микола Балтаджи.

На работната среща те са обсъдили още и директните контакти между украинския и българския бизнес. Негово превъзходителство изрази надежда през новия програмен период на Европейския съюз (2014-2020) украински компании да участват в обществени поръчки, например в доставката на тролеи за градския транспорт или линейки за болниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай