Ученици се подпалили при факелно шествие

Ученици се подпалили при факелно шествие | StandartNews.com

Парче от факла падна върху крака на ученик, пострада и негов връстник. За щастие изгарянията им са повърхностни, не се е наложило лечението им в болница. Нелепият инцидент е станал в Гърмен в събота вечерта по време на кулминацията на честванията за празника на общината. На сцената се е провеждал финалът на Международния фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно", в който участвали чуждите ансамбли. Няколко ученици е трябвало да запалят с факли огън от струпани хвойнови клонки, след което да започне празнична заря.

Парче от запалената факла на 15-годишния Николай Ц. обаче паднало върху крака му. Огънят опърлил лицето на момчето до него. За късмет наблизо били учителят по физическо Филип Хасимов и бащата на Николай. Двамата веднага потушили пламъците, при което преподавателят получил изгаряния. Бащата на Ники качил сина си и другия пострадал ученик в личния си автомобил и веднага ги закарал в болницата в Гоце Делчев. Те са приети в отделението по ортопедия, където им е оказана медицинска помощ.

"Изгарянията са съвсем повърхностни. На едното момче е засегнат кракът, а на другото - лицето. След като им са обработени раните, те са освободени за домашно лечение. До няколко дни ще се възстановят напълно. Малко по-сериозно е пострадал учителят, който е с обгаряния по лицето, но също е пуснат за домашно лечение", каза д-р Иван Канелов от МБАЛ "Иван Скендеров". Николай е осмокласник в СОУ „Св. св. Кирил и Методий" в Гърмен, а другото пострадало момче учи в Гоце Делчев. „Много неприятен инцидент. Случи се, тъй като падна огън от факлата. И двете деца са добре", увери директорът на школото в Гърмен Стоян Стругов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай