Ученици се докосват до тайните на благоевградския музей

Ученици се докосват до тайните на благоевградския музей | StandartNews.com

„Лятна детска музейна школа" отваря врати днес от 11,00 часа в Регионален исторически музей – Благоевград. Инициативата е традиционна, като тази година ще продължи до 26 юни. Тя включва разнообразни занимания с образователен характер. Програмата има за цел полезното и забавно прекарване на първите ваканционни дни на децата.

За днес екипът на музея е подготвил безплатен празник за малчуганите. Знанията, които ще придобият, са съобразени и свързани с учебния план в училищата. Всяка образователна програма е на символична цена от 2 лева за пакет, предвидени са безплатни занимания и бонуси. Утре програмата започва от 10:30 часа, а в нея са включени образователни занимания за скали, минерали и руди, игри в музеен детски кът, както и занимания в стаята за увеличена реалност.

Целта е учениците да се докоснат до снимки, документи и експонати от фондовете на музея, да усетят автентичната атмосфера на времето, да пресъздадат събития и действия на исторически личности.

Днес ще бъде открита и интерактивна изложба „Мечки и глухари, дивите кози - все по-рядко обитават нашите гори". Експозицията е създадена по проект на Българска Фондация „Биоразнообразие" и Сдружение „Биосфера" – Хасково. Мечката, дивата коза и глухарят са емблематични видове, които обитават едни и същи гори и са застрашени от изчезване. Чрез интерактивни модули са представени любопитни подробности за живота, биологията и заплахите за тези три вида.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай