Учат родопчанки на скайп и имейл

Учат родопчанки на скайп и имейл | StandartNews.com

В кърджалийското село Дъждовница отбелязаха Европейския ден на солидарност между поколенията с интересни инициативи. В Арт къщата се проведе уъркшоп на тема „Как да си открия електронен адрес" – за възрастни жени, чиито наследници са пръснати из Европа".

По време на уъркшопа родопчанки се учиха как да се регистрират в социалните мрежи, „проиграха"съхраняване на парола и проверка на поща. „В повечето къщи в Дъждовница вече има компютри и интернет, селото не е изключение от тенденцията баби да гледат внуците си, докато родителите работят в чужбина", обясни кметицата Гюлхаят Халил.

Проявата се организира от Арт движение КРЪГ в партньорство с кметство. Жените в селото бяха приготвили домашно приготвена къпана баница, а младежите разправяха весели истории от чат-а.

Европейският ден на солидарността между поколенията се отбелязва от 2009 г. с решение на Европейския парламент във всички европейски страни чрез национални и местни инициативи с цел да бъде насърчавана солидарността и взаимопомощта между деца, младежи и възрастни хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай