Тройна телефонна заплаха за бомба в петричкия съд

Тройна телефонна заплаха за бомба в петричкия съд | StandartNews.com

Тройно подсигуряване на неизвестен засега злосторник опразни сградата на Съдебната палата в Петрич. Точно в 08,55 часа сутринта във вторник, в рамките на по-малко от минута, са направени три обаждания със заплаха за поставена бомба в съда в южния град. Обадил се е мъж, който предупредил по телефона в деловодството и в регистратурата на Съдебната палата, регистрирано е обаждане и на телефон 112. Веднага са евакуирани съдии, прокурори, адвокати, служители и граждани. Районът край съда е отцепен от полицаи.

„Извършено бе претърсване на цялата сграда, няма открито взривно устройство. Подписах декларация и след 12,00 часа на обяд ще се върнем на работните си места. Крайно неприятно е, че по този начин спъват работата ни. Всеки от нас има достатъчно сериозни ангажименти. Днес в съда няма някакво знаково дело, но ще проверим всички насрочени съдебни заседания. Целта е да разберем дали някой заинтересован не е направил тези обаждания", заяви председателят на Районен съд – Петрич Мая Банчева.

Полицията работи по случая. Най-вероятно обаче е използвана предплатена карта за мобилен телефон, което прави издирването на извършителя доста трудно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай