Трима ще се борят за кметския пост в Главиница

Трима ще се борят за кметския пост в Главиница | StandartNews.com

Трима претенденти ще се борят за кметския пост в силистренската община Главиница, където на 2 октомври ще се гласува за нов местен управник.

Единствената партийна кандидатура е на Неждет Ниязи, издигнат от ДПС. Като независими на вота ще се явят Нефие Раим и Хюсеин Хамди. Зад Раим се очаква да застане управляващата партия ГЕРБ, която няма да издига свой фаворит. Третият кандидат Хюсеин Хамди вече кметувал в Главиница. ОТ 2011 до 2015 той управлява добруджанската община като представител на Единната народна партия, която по това време се подкрепяше от Касим Дал и хората му.

Малко вероятно е борбата за кметското място дая приключи след първото гласуване в началото на октомври. Местни наблюдатели прогнозират, че окончателният резултат ще стане ясен след балотаж като шансовете на тримата кандидати в момента изглеждат почти изравнени.

Частичните избори в Главиница станаха наложителни, след като спечелият вота миналата есен кандидат на ДПС Насуф Насуф бе осъден за длъжносттно престъпление в качеството му на кмет, управлявал общината от 2007 до 2011 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай