Три варненски общини в бедствено положение

Три варненски общини в бедствено положение | StandartNews.com

Варна. Заради проливните дъждове и наводнения общините Дългопол, Провадия и Аврен обявиха бедствено положение. Улиците в Дългопол са под вода.

Наводненията са причинени от задръстени дерета, съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев. Преди обяд в неделя той даде разрешение да се скъса изкуствено дигата на язовира до село Комарево в община Провадия, за да може приливната вълна да се насочи към река Провадийска и да не засегне селото и града. Евакуирани са работещите в две газстанции в Синдел заради наводненията.

В село Блъсково са залети стадионът и цял квартал, но само 3 души бяха евакуирани.

Рекордните 67 литра на квадратен метър се изсипаха в село Долище, община Аксаково. От улиците няма и помен, превърнати са в пълноводни реки, каза кметът Иван Костов. Вилната зона е недостъпна, тъй като водата в дерето е заляла моста. Селото даде много поражения от юнските порои. Пожарните са вдигнати на крак и изпомват вода в бедстващите райони.

Във Варна паднаха 33 л/кв.м, за сега няма наводнения, а и общината съвсем скоро приключи с основно почистване на всички дерета в града. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай