Тир уби полицай, докато описва катастрофа (ОБЗОР)

Тир уби полицай, докато описва катастрофа (ОБЗОР) | StandartNews.com

Турски тираджия удари и уби на място полицай на автомагистрала "Тракия". Трагедията се разигра около 4,30 часа вчера сутринта на аутобана до Цалапица. По това време 41-годишният служител на "Магистрална полиция" Николай Треновски описвал щетите след катастрофа на пътя. Той и колегата му спрели патрулката в аварийната лента. Предполага се, че турският шофьор най-вероятно не е видял светлоотразителната лента на униформата на Николай Треновски и го е помел.

Загиналият полицай оставя съпруга и две деца. При тях е изпратен психолог, който да им окаже подкрепа. "Познаваме го като добър човек и него и семейството му, дълги години работеше при нас и отскоро се премести в "Магистрална полиция". През 2007 година има награда от министъра на вътрешните работи, защото спаси дете от удавяне", разказа пред TrafficNews.bg началникът на КАТ-Пловдив Николина Джамбова.

Тежката катастрофа затвори в петък сутринта магистрала "Тракия" в посока Бургас. Турският тираджия е задържан. Той се казва Мустафа Юспюр и е на 58 години. Взета му е проба за алкохол, която е отрицателна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай