Телефонни измамници „усвоиха” 4120 лв. от две жени

Телефонни измамници „усвоиха” 4120 лв. от две жени | StandartNews.com

Два успешни удара направиха телефонни измамници в Пиринския край. Те „усвоиха" по престъпната си схема 4120 лева от две свои жертви. Миналия петък към 15:30 часа сигнал за измама подала 80-годишна благоевградчанка. Пенсионерката обяснила, че два часа по-рано на домашния й телефон се обадил непознат за нея мъж. Той й съобщил, че дъщеря й се нуждае от спешна операция и е необходима парична сума за лечението й. Уплашената майка предала на дошлия пред дома й куриер сумата от 4000 лева. По-късно разбрала, че дъщеря й е жива и здрава. Дала е описание на мошеника, който й прибрал парите.

В капана на измамниците по жицата попадна и 26-годишна жена от Сандански. Мъж се представил за неин роднина и поискал да зареди ваучери за мобилни услуги. Младата санданчанка изпълнила молбата на своя „родственик" и заредила ваучери на обща стойност 120 лева.

ОД на МВР - Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност към лица, които по телефона им търсят парични суми. За предотвратяване на подобен вид престъпления гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел.112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай