Танцьори от Македония на събора в Пчеларово

Танцьори от Македония на събора в Пчеларово | StandartNews.com

Гости на празника бяха народният представител Цвета Караянчева и областният управител Илия Илиев

Танцьорите от фолклорен ансамбъл „Бучиш" от Македония гостуваха на събора в кърджалийското село Пчеларово. Традиционният пролетен празник се организира от Сдружение „Възраждане на Пчеларово". На площада заедно със „Златните пчеларовски баби" пяха и танцуваха хор „Незабравки" , клуб „Пъстро хоро" и група при читалище „Родопски фар" в Кърджали.

Старите пчеларовски родове се събират всяка година на празника, за да покажат, че тачат фамилната си памет, корени и традиции.

„Да сте все така силни по дух, будни и свободолюбиви, пазете завета на дедите си и следвайте своята историческа съдба", им пожела народният представител Цвета Караянчева, която се отзова на поканата на местните жители. « Здраве и активен живот и почит към традициите на всички пчеларовци и техните наследници, събрали се на селищния празник на селото", пожела и областният управител на Кърджали Илия Илиев. Той разгледа етнографския музей, спря пред паметника на загиналите фронтоваци, отби се в параклиса и запали свещ в църквата „Света Петка", където дари лични средства за ремонт на покрива. Илиев закупи и книги за историята на селото, които се продават с благотворителна цел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай