Стара Загора остана будна, за да поздрави Мирела

Стара Загора остана будна, за да поздрави Мирела | StandartNews.com

„Страхотна Мирела. Не сме спали цяла нощ. Знаех, че е отлично подготвена и ще вземе медал, но вълнението бе голямо". Това написа в в личния си профил тази сутрин Емилия Драгиева, члена на управата на старозагорския клуб по лека атлетика „Берое". Негова състезателка от миналата година е новата олимпийска вицешампионка на България Мирела Демирева.

Старозагорската атлетка спечели сребърния медал на висок скок с равно постижение – 197 см, с победителката Рут Бейтиа от Испания и третата, хървтката Бианка Влашич. Само един опит повече на 188 см лиши нашето момиче от златото. „Голяма радост ни достави Мирелчето. Страхотна е. За мен това бе най-голямото щастие, която съм преживявала", добави развълнувана бившата рекордьорка в същата дисциплина Драгиева. Самата тя има лично постижение 200 см на висок скок и бронзов медал от световно първенство в Индианополис през 1987 г.

„През цялото време на състезанието бяхме в конферентна връзка с родителите на Мирела - Валя и Краси Демиреви, и преживяхме заедно огромната радост", каза още Драгиева. Тя припомни, че последното състезание на Мирела Демирева в България преди Олимпиадата бе в Стара Загора през юни, на международния турнир „Самарско знаме". Тогава Мирела се отказа от участие в комерсиално състезание от Диамантената лига в Амстердам, за да уважи колегите си от старозагорския клуб по лека атлетика. „Макар че на „Самарско знаме" Мирела нямаше никаква конкуренция, тя показа че е в отлична форма и аз бях сигурна, че ще вземе медал", заяви Драгиева. Според нея съвсем скоро новата олимпийска вицешампионка ще премине двуметровата бариера. „Тя е готова, видяхме, че съвсем малко не и стигна при първия опит на 2 м", добави Драгиева.

Новата олимпийска вицешампионка Мирела Демирева е член на старозагорския клуб „Берое" от миналата година. Тя сама е пожелала да се включи в него и да тренира тук, когато е в България, тъй като на практика Стара Загора в момента е единствения сериозен център на леката атлетика. Иначе Мирела живее и тренира от две години в Холандия. Неин личен треньор известният холнадски специалист по висок скок Рини ван Лееуин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай