Спряха 30 кила виагра на морето

Спряха 30 кила виагра на морето | StandartNews.com

Контрабанда на виагра от Китай бе спряна при митническа проверка на пристанището в Бургас. Служителите на митническата агенция открили 30 кг прахообразна субстанция за производство на сексуални стимуланти в луксозен куфар. Той бил оставен в контейнер с други стоки, идващи от Китай и предназначени за търговия у нас, разказаха митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас.

Мъжкият стимулант е пристигнал с кораб на пристанището в Бургас. Предполага се, че е поръчан от нашенец, който е целял да го разпространява с цел печалба. Открит е при щателна проверка на съмнителни стоки, сред които е имало над 30 полиетиленови плика, всеки от които съдържа по един килограм бяло на цвят прахообразно вещество. Извършената лабораторна експертиза и получените резултати показват, че веществото е силденафил цитрат монохидрат - силен сексуален стимулант за мъжка потентност.

Митническата стойност на задържаната контрабандна пратка е около 30 000 лв. От такова количество фармацевтична субстанция обаче могат да бъдат произведени стотици хиляди хапчета сексуален стимулант с цена на черния пазар над 2 млн. лева. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай